Riduri de expresie toxina botulinica

Atunci cand zambim, radem, ne incruntam sau ne miram, ne contractam muschii fetei. Cu timpul aceste contractii produc riduri profunde la nivelul fetei, in special in jurul ochilor si gurii, intre sprancene si pe frunte. Aceste riduri ne pot face sa aratam mai batrani, suparati, nervosi sau obositi.

O procedura dermatocosmetica ideala este una care este sigura, are putine efecte secundare, permite o recuperare rapida, si care este accesibila ca pret si reversibila daca rezultatele nu sunt multumitoare. Injectarile cu toxina botulinica indeplinesc toate aceste criterii.

Ce este toxina botulinica?

Injectarile cu toxina botulinica reprezinta o procedura cosmetica folosita pentru a reduce sau elimina aspectul ridurilor faciale prin injectii minim invazive. Toxina botulinica tip A este o proteina produsa de o bacteria Clostridium botulinum. Atunci cand este injectata in muschi, toxina botulinica are un efect local, blocand temporar transmiterea inpulsurilor nervoase de la nervii faciali catre muschii care sunt responsabili de actiunile repetitive care determina aparitia liniilor fine si a ridurilor, ameliorandu-le, rezultatul fiind un aspect mai tanar, mai proaspat.

In ce consta procedura?

La inceput vom stabili localizarea exacta a injectiilor si cantitatea precisa de substanta care trebuie injectata in functie de mobilitatea muschilor fetei si de zonele unde sunt prezente ridurile.

Procedura dureaza putin (10-15 minute),iar disconfortul este minim. Nu este necesara o perioada de recuperare, astfel incat va puteti relua imediat activitatea.

Injectiile sunt plasate foarte precis, folosind ace foarte fine, in cateva zone ale fetei, pentru a relaxa muschii fetei si astfel pentru a elimina sau ameliora ridurile cauzate de miscarile repetitive. Muschii faciali netratati se vor contracta normal, permitand o miscare faciala normala. Scopul este sa oferim un aspect natural prin mentinerea expresivitatii.

Ce zone se pot trata?

Zonele tratate cel mai frecvent prin aceasta procedura sunt cele din etajul superior al fetei:

  • Ridurile de la coltul ochiului (“laba gastii”)
  • Ridurile verticale dintre sprancene
  • Ridurile de la nivelul fruntii.

Dupa cat timp se observa efectele tratamentului?

Veti putea vedea o ameliorare la 1-3 zile de la injectare. Efectele se instaleaza gradual, fiind maxime la aproximativ 2 saptamani dupa injectare.

Cat timp dureaza efectul?

Efectele tratamentului cu toxina botulinica nu sunt permanente, ele durand intre 3 si 6 luni, aceasta durata variand de la persoana la persoana si in functie de zona tratata. Studiile au aratat ca dupa injectari repetate, efectul dureaza din ce in ce mai mult.

 Toxina botulinica nu poate fi folosita daca:

  • Aveti o infectie in zona care urmeaza a fi tratata.
  • In caz de sarcina sau alaptare
  • Afectiuni neurologice (de exemplu: Sindrom Eaton-Lambert, miastenia gravis)
  • Alergie cunoscuta la unul din ingredientele produsului

 

      • Oferit de COOL SKIN SENSE SRL