Plasmogel

Terapia Plasmogel  este o procedură minim invazivă, non-traumatică și eficientă folosită pentru a trata ridurile adânci, imperfecțiunile faciale și a restabili conturul tânăr al feței. Gelul Plasmolifting™ (Plasmogel, gel autolog) reprezintă o etapă ulterioară a terapiei Vampir (PRP) şi este folosit, în cadrul medicinei estetice pentru corectarea ridurilor, șanțurilor și augmentarea pomeților, buzelor, bărbiei, conturului mandibular, etc.

Plasmogel este metoda de intinerire  care permite ca din plasma pacientului sa se prepare un filler natural ce poate fi folosit la inlaturarea ridurilor profunde, santurilor nazogeniene, refacerea volumetriei faciale, indepartarea cicatricilor postacneice.

Tehnica presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient cu ajutorul unor kituri speciale, dupa care se centrifugheaza pentru a se obtine plasma; aceasa este apoi transformata, prin tratarea termica in conditii specifice, in plasmogel.

Acest gel se injecteaza ulterior la nivelul tesuturilor in regiunea ridurilor pentru a le umple, a cicatricilor pentru a le corecta sau in zonele unde volumul facial s-a diminuat.

Gelul autolog rămâne în ţesuturi până la 3 luni, în funcţie de particularităţile individuale ale pacientului. Corectarea repetată a modificărilor pielii este posibilă după 2 săptămâni de la prima injectare. Eficienţa Plasmogelului este maximizată la combinarea acestei tehnici cu injectarea de plasmă trombocitară proprie (terapia vampir).