Mezoterapie celulita

MEZOTERAPIA INJECTABILA

Mezoterapia reprezinta o procedura minim invaziva care consta in injectarea unui cocktail de vitamine, minerale, aminoacizi, acid hialuronic, enzime in mezoderm sau stratul mijlociu al pielii. Aceste substante sunt introduse in cantitati foarte mici folosind ace fine in zone specifice, in functie de problema care urmeaza sa fie tratata.

Principalele indicatii ale mezoterapiei sunt:
– imbatranirea pielii, riduri, pierderea elasticitatii si a tonusului cutanat, piele uscata, fara luminozitate
– celulita
– topirea depozitelor localizate de tesut adipos (lipoliza)
– caderea parului
– cearcane

MEZOTERAPIA IMPOTRIVA CELULITEI

Celulita afecteaza aproximativ 90% dintre femei indiferent de greutate si varsta. Cocktailul folosit variaza in functie de gradul de celulita.

Exista 4 stadii ale celulitei, fiecare putand necesita un tratament diferit:

Stadiul 0: celulita nu este vizibila, nici chiar atunci cand se formeaza un pliu cutanat.

Stadiul 1: celulita nu este vizibila nici cand se sta in picioare, nici in pozitie intinsa; totusi celulita este vizibila atunci cand se formeaza un pliu cutanat.

Stadiul 2: celulita vizibila atunci cand se sta in picioare, dar nu atunci cand pacienta este intinsa.

Stadiul 3: celulita vizibila indiferent daca pacienta sta in picioare sau este intinsa.


Substantele injectate interactioneaza cu celulele adipoase, ceea ce stimuleaza celulele sa elibereze grasimea continuta. De asemenea amelioreaza circulatia sanguina si drenajul limfatic in zona respectiva, indeparteaza benzile de tesut fibrotic si topeste depozitele adipoase in exces. Acestea au ca rezultat o reducere semnificativa a aspectului de coaja de portocala si pierderea de centrimetri in zona tratata. Printre substantele folosite se numara: cafeina, L carnitina, extract de anghinare. Sunt necesare intre 5-8 sedinte la interval de 1-2 saptamani intre ele. Rezultatele sunt de lunga durata, cu conditia ca pacientul sa nu ia in greutate.