Epilare definitiva laser

EPILARE DEFINITIVA  LASER  ALEXANDRITE CANDELA GENTLE LASE

Prezent in cele mai mari clinici de specialitate din lume, laserul GentleLASE, fabricat in SUA de liderul mondial in domeniu – compania Syneron Candela, este considerat standardul de aur in epilarea definitiva datorita caracteristicilor sale universal recunoscute si apreciate.
Acest dispozitiv medical este, conform studiilor de specialitate, cel mai rapid si eficient laser de indepartare a parului nedorit, fiind util in tratarea pacientilor cu pilozitate excesiva.
Laserul se foloseste in multe domenii medicale si de medicina estetica si reprezinta cea mai noua tehnologie in materie de epilare definitiva. Raza de lumina creata de aparat este de intensitate precisa si constanta. Tehnologia ALEXANDRITE a aparatului CANDELA este a patra generatie de laser terapeutic si cea mai avansata platforma de tratamente estetice.

Candela Gentle Lase este un laser rapid, cu particularitati avansate, ce ofera in permanenta rezultate superioare si castiga increderea doctorilor si pacientilor din intreaga lume.

Pe langa epilarea definitiva, laserul Alexandrite este eficient si pentru tratarea pistruilor si a petelor maronii, precum si pentru ameliorarea foliculitei, a durerilor si neplacerilor cauzate de cresterea firelor  de par sub piele.

Cum functionează Candela GentleLase?

Fasciculele de lumina emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special la care este atașat un distantier adaptat zonei tratate, urmand ca aceste fascicule sa fie absorbite de foliculul de par și transformate intr-o caldura puternica. Foliculul de par este distrus in urma cresterii temperaturii fara ca tesuturile inconjuratoare sa fie afectate.

Firele de par aflate in faza activa de crestere (anagena) vor fi distruse, proces vizibil la aproximativ doua saptamani de la sedinta de fotoepilare. Aproximativ 40-60% dintre firele de par vor fi eliminate de la prima sedinta.

Precautii inainte de tratament

  • Trebuie evitata expunerea la soare cu doua saptamani inainte de sedinta de fotoepilare
  • Parul nu trebuie decolorat, smuls sau epilat cu ceara 4 saptamani inainte si dupa tratament

Tratament eficient si confortabil

Tratamentele de epilare definitiva Gentle Lase folosesc  sistemul patentat  Dynamic Cooling Device(DCD) care pregateste pielea pentru tratament pulverizand o pelicula fina de criogen pe stratul superior al pielii cu cateva milisecunde inainte de pulsul cu laser. Astfel disconfortul asociat cu procedura este minim.

 Ce se intampla dupa tratament?

Dupa tratamentul cu laser poate aparea o usoara senzatie de caldura locala sau usturime, care pot fi calmate cu ajutorul compreselor cu gheata.

Pielea va reactiona dupa tratament si va aparea o roseata tranzitorie sau mici papule care vor disparea dupa 24-48h sau se pot prelungi in cazul zonelor cu par mai des sau in cazul pielii reactive.

In cazul in care apar eriteme se vor aplica comprese reci sau se poate pulveriza apa termala repetat la interval de o ora pe zona tratata. Dupa epilarea fetei, medicul dermatolog recomanda utilizarea unei creme cu factor de protectie.

Sunt interzise in ziua in care s-a efectuat tratamentul dusurile fierbinti pe zona tratata sau saunele.

Este interzisa expunerea la soare si utilizarea solarului cel puțin 2 saptamani de la tratament. Parul din zona tratata va creste ca de obicei, insa dupa un interval de 10-14 zile, radacina va intra in regresie si va fi eliminata.

Avantajele epilarii cu laser Alexandrite

  • Este cel mai eficient  procedeu de epilare definitiva din lume
  • Foliculii de par sunt distrusi intr-un numar mult mai mic de sedinte fata de alte metode de epilare, cum ar fi epilarea cu laser dioda sau epilarea cu IPL/SPL
  • Poate fi tratata sigur si eficient orice parte a corpului, oricat de delicata ar fi (fata, axila sau zona inghinala)
  • Trateaza eficient foliculita si impiedica cresterea firelor de par pe sub piele

 Numarul de sedinte necesare si frecventa tratamentului

Studiile clinice efectuate la scara internationala  demonstreaza ca este necesar un protocol de 4-6 sedinte pentru eficienta maxima, în unele cazuri prelungindu-se cu maximum 2 sedinte.  Frecventa tratamentului este impusa de zona tratata, frecventa minima fiind de 6 saptamani (pentru fata, axila si  inghinal), iar cea maxima ajungand pana la 12 saptamani (in cazul picioarelor).

Epilarea definitiva este cu adevarat definitiva?

Odata incheiate sedintele de epilare definitiva, acestea nu asigura rezultatul pentru totdeauna. Sunt multi factori care pot relua cresterea firului de par, cum ar fi schimbarile la nivel hormonal. Foliculii pilosi sunt extrem de numerosi, iar prin epilare definitiva se distrug numai foliculii aflati in stadiu activ la momentul tratamentului. Cativa insa, dupa tratament, raman inactivi in piele. Ei se pot pastra in acest stadiu pentru toata viata daca nu apar conditii care sa-i stimuleze.

Pentru a tine sub control foliculii si a va bucura de o piele matasoasa timp indelungat, sunt recomandate sedinte de intretinere efectuate o data pe an.